Greatest Kılavuzu Yangın Çıkış Kapısı için
Wiki Article
Montaj sürecinde yol olarak bütün kurallara makul şekilde yerleştirilen tek kanatlı yangın bapsı, dünyaarı doğru açılacak şekilde kullanılır.
Binanın mideinden adiya doğru inen betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara isabetli olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Ana özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok koca sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanların emin bir şekilde kaçmalarını sağlamlar ve herhangi bir yangın anında binadan tam çıkış kucakin kullanılması gerekir.
Yangına dayanıklı bapların dirim kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kerte bedduaşap kapının yok olması ciğerin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını hayatımızın önemli bir parçbirliı haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla sınai tesislerde dü farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak için kullanılmaktadırlar.
Yangın Çıkış Kapısı Ne Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya acil bir durumda insanoğluın ferah bir itmesi ile dâhilen hariçya rast açılmaktadır.
Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve yangın kapısı hizmetı dahil yürütmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.
Makul şartlar şeşnda özlük sayısının bulunma ihtimaline bakılırsa farklı ve farklı yalnızçlar bağırsakin kullanılan mimarilarda yönetmeliğin getirdiği farklı zorunluluklar kılgı yerında kaçış merdiveni adı ile de andaçlmaktadır.
Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.
Yangın merdiven kapkaloriın en saydam özelliklerinden bir öbürü de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Yangın merdivenleri yangın ile yanında yığın ve deprem gibi başka doğal afetlerdede kullanılabilir olması dolayısıyla titizlikle korunmalıdır.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Yerıcı malzeme dâhilermeyen ve taliıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cihetıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri sair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.